Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Kungsgården Långvind på export

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind, Enånger, satsar på utlandsmarknaden.

Senare under hösten kommer Kungsgården Långvind – hotell, vandrarhem och evenemangsarrangör – att presentera ett vinterpaket på fyra dagar. Paketet kommer att presenteras på den stora engelska resemässan World Travel Market (WTM) i London.

Där kommer Region Gävleborg att delta, för att sälja in olika anläggningars paket till researrangörer. Kungsgården Långvind är en av flera arrangörer i länet, som tar vara på vinterns möjligheter.

Bilden är från en snöig Kungsgården Långvind en januaridag 2015.

Kungsgarden i januari 2015

Före årsskiftet räknar Kungsgården Långvind med att ha tagit fram ett cykelpaket och ett vandringspaket på fyra dagar vardera. Dessa ska presenteras på två nederländska resemarknader i slutet av februari 2016. Sedan tidigare har Kungsgården Långvind ett fiskepaket på engelska. Huvuddelen av Kungsgårdens paket, totalt tolv stycken, finns dock bara på svenska.

– Det är en spännande process, där vi tar vara på våra styrkor som lugn och ro, vildmark och kust, distinkta årstider med vintern som det första vi paketerar. Vi har en stadigt ökande ström av utländska gäster. Nu tar vi nästa steg och paketerar boende och upplevelser i attraktiva paket för främst nederländare, belgare och britter, säger Kungsgården Långvinds Agneta Bengtson till Långvind.com.

Kungsgården Långvind ingår – tillsammans med tjugotalet andra arrangörer – i ett besöksnäringsprojekt, som Region Gävleborg driver. När året är slut, ser det ut att kunna bli tjugotalet paket på engelska. Alla ska vara bokningsbara online. Dessa paket kommer sedan Region Gävleborg att marknadsföra på olika mässor i främst Nederländerna, nederländsktalande Belgien och Storbritannien.

Kungsgården Långvinds första rejäla kliv ut på den internationella arenan är den engelskspråkiga delen på webbplatsen Långvind.com, Langvind.com/in-english. Den hade premiär 12 oktober 2015. I dag består avdelningen av tio webbsidor, som kommer att växa med efterfrågan och behov.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv