Långvind får ”pop-up-kafé”

Långvindsbruk har fått Hälsingekustens – och sannolikt också Hälsinglands – första ”pop-up-kafé”, Kafé Kungsgården Långvind.

Ett pop-up-kafé är ett tillfälligt kafé, som också kan ha lite oregelbundna öppettider.

Tisdagen den 7 juli öppnade Agneta Bengtson dörren till Kafé Kungsgården Långvind i Enånger.

Kafé Kungsgården Långvind kommer under knappt fyra veckor att servera smörgåsar, Kungsgårdens glassbakelse, hemlagad chokladkaka, småkakor, glass och dryck. Kaféet är öppet klockan 13–17 under perioden 7 juli–2 augusti 2015, men långtifrån alla dagar.

– Vi är ett riktigt pop-up-kafé, som har öppet till och från. Kolla i förväg om kaféet är öppet när du vill komma. Tiderna på dagen när vi har öppet kan också variera. På vår webbplats, facebooksida och trottoarpratare vid vägen talar vi om när kaféet är öppet, säger Agneta Bengtson, som driver kaféet med sin man Jörgen.

Kaféet har sin servering både inomhus i hälsingegården och utomhus med Långvinds ström några meter bort.

Kafe Kungsgarden Langvind Agneta vida kafeskylt

Det finns också en särskilt webbsida för Kafé Kungsgården Långvind och även en sida på Tripadvisor.

Paret Bengtson driver ett STF-anknutet hotell och vandrarhem på Kungsgården Långvind året om. Sommarens pop-up-kafé ersätter delvis den mycket populära Loppmarknad med sommarkafé, som paret tidigare haft två söndagar per sommar, och det än mer populära Afternoon Tea under fyra lördagar i augusti-september.

– Vi fortsätter med Afternoon tea, men nu med tillägger ”på beställning”. Vi serverar Afternoon tea lördagar och söndagar året om till sällskap på minst sex personer, med man måste beställa det i förväg, säger Agneta Bengtson.

Text och foto:
Jörgen Bengtson