Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Vandringar från Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvindsbruk, Enånger, som nav för dagsvandringar!

Den tanken gör Kungsgården Långvind till verklighet. Det lilla STF-anslutna hotellet och vandrarhemmet på Hälsingekusten, som ingår i Jungfrukusten, satsar i år på vandringspaket.

– Hälsingekusten är härlig för vandringar, men massor av småvägar och stigar, härliga upplevelser i natur- och kulturmiljöer och platser för medhavd matsäck längs vägen, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Kungsgården Långvind erbjuder ett vandringspaket på två dagar, som innefattar boende, stor frukost, lunchpaket, kaffe eller te i termos med godbit, vägbeskrivning och personliga vandringstips. Det går bra att lägga till en eller flera dagar.

Pilgrimsled Korsholmen

Kungsgården Långvinds vandringspaket består dagsvandringar på 15 till 22 kilometer:

• Långvind–Korsholmen–Långvind, 22 kilometer i bruksmiljö, längs havet, med möjligheter till havsbad, besök i gävlebohamn och vandring längs den medeltida Stråsjöleden (bilden).

• Långvind–Sivik–Skärså–Långvind, 20 kilometer till fiskeläge, insjöbad, museum, hantverk, fiskförsäljning och restaurang i Skärså.

• Långvind–Norasjön–Långvind, 15 kilometer i bruksmiljö och vandring runt Långvinds sjösystem.

• Långvind–Storhamn–Långvind, 20 kilometer i bruksmiljö, med äventyrsvandring i obanad terräng, träsk och ytterskärgård.

Förutom dessa dagsvandringar har Kungsgården Långvind pilgrimsvandringar och särskilda pilgrimsvandringspaket, med erfaren pilgrimsvandringsledare från Pilgrimstid Sverige och helpension på Kungsgården Långvind. Under fyra dagar vandrar gruppen på den medeltida pilgrimsleden Stråsjöleden som slutar i Nidaros (Trondheim). Kungsgården Långvinds vandring startar i gävlebohamnen på Korsholmen – där pilgrimsvandrare steg i land på medeltiden – och går via Långvind till Enånger och Njutånger.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv