Åtta bruksvandringar

För sjätte sommaren i följd arrangerar Kungsgården Långvind i sommar bruksvandringar i Långvindsbruk. Det blir, liksom tidigare år, en varierad natur- och kulturvandring i den gamla bruksmiljön från svensk stormaktstid.

Bruksvandringarna blir alla söndagar från midsommar till mitten av augusti.

Bruksvandringarna börjar klockan 15 på Kungsgården Långvind och tar drygt 2,5 timmar, inklusive avslutande buffébord med smörgåsar, hembakat, kakor och dryck. Samlingen efter vandringen ger också tid för samtal och samkväm. Bruksvandringarna pågår mellan 21 juni och 9 augusti, åtta söndagar i rad.

– Vi trodde vi hade mättat intresset för bruksvandringar vid det här läget. Men intresset höll i sig sommaren 2014, så vi fortsätter med oförminskad styrka sommaren 2015. Vi har redan fått förfrågningar om när det blir bruksvandringar i sommar. Det är roligt att kultur- och naturintresset för vad Långvind har att berätta håller i sig, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Kungsgården Långvinds ciceron tar besökaren på en spännande resa, från svensk stormaktstid till framtid, med besök i klensmedjan, Långvinds kapell, bränneriet, masugnsruinen, andra lämningar från järnbruksepoken, ångsågverket, hamnen, Bruksmuseet, resterna av mellanhammaren och broarna över Långvinds ström, för att nämna några av de många sevärdheterna längs vägen.

Jörgen Bengtson