Boka boende på Kungsgården Långvind!

Snöskor och sparkar att hyra

Print Friendly, PDF & Email

Cykeluthyrning är vanligt på sommaren på boenden som STF Kungsgården Långvind, men hur många hyr ut sparkstöttingar och snöskor på vintern?

– Vi börjar i vinter med att hyra ut både sparkar och snöskor i organiserad form. Både gäster och folk som bara kommer förbi för att hyra sparkar eller snöskor är välkomna, säger Agneta Bengtson på STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Sparstötting är ett klassisk svenskt transportmedel, eller vad man vill kalla det. Kungsgården Långvind har två nya sparkar, som blev uthyrda för första gången i mellandagarna.

Snöskor är mer av en nyhet i svenska sammanhang. Snöskor är stora i andra, snörika delar av världen, som Alperna och Nordamerika, men växer i popularitet i Sverige. I Långvind finns gott om oplogade skogsbilvägar och stigar, som lämpar sig väl för den som vill prova på snöskovandring. Kungsgården Långvinds snöskor är robusta och passar på vanliga kängor eller pjäxor. Det finns också stavar, för den som vill komplettera snöskorna med detta.

Både snöskor och sparkar går att hyra per två timmar, dag och längre tid.

STF Kungsgården Långvind har även sparkstöttingspaket och snöskopaket för främst helger. Paketet inkluderar del i dubbelrum, frukost med guldkant, lunchpaket, kaffe eller te i medhavd termos plus godbit, sparkstötting eller snöskor, vägbeskrivning och personliga tips på var man kan ta sig fram.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv