Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Slut på sommarvatten

Print Friendly, PDF & Email

Ett säkert höst- och annalkande vintertecken är att fritidshusområden med sommarvatten snart stänger vattenbutiken för vintern. Långvinds fritidsområde, som är Hälsingekustens och länets största, stänger sommarvattnet söndagen den 13 oktober; därefter blåser man ledningarna under två dagar.

– Glöm inte att stänga servisventilen vid tomgränsen, påminner vattenansvarige, Bo Sjöberg.

När det blir dags för sommarvattenpåsläpp till våren, blir det med vintervatten till alla tomter i Långvinds fritidsområde.

Under senhösten, vintern och våren kommer Långvinds samfällighetsförening att genomföra en omfattande entreprenad, med grävning och förläggning av vintervattenledning på frostfritt djup till alla tomtgränser med sommarvatten. Samtidigt passar föreningen på att lägga ner slang för fiberoptisk kabel.

Sommarvattnets avstängning är något som alla med fritidshus och sommarvatten anpassar året till. För alla i Långvinds fritidsområde, som varit vana att göra det, blir hösten 2014 den sista. För andra områden blir det nästa år samma procedur som förra året.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv