Långvind.com över 1 900 sidor

Långvind.com består nu av över 1 900 enskilda webbsidor. Webbplatsen är en virtuell turistbyrå för Hälsingekusten med i dag 284 fasta informationssidor, som hela tiden växer. Till detta kommer 1 653 nyheter, som ökar med en nyhet per dag året om. I dag består webbplatsen Långvind.com därmed av exakt 1 937 sidor.

De fasta sidorna handlar om Hälsingekusten i allmänhet och Långvind i synnerhet samt naturligtvis om Kungsgården Långvind. De ger besökare information om öar, orter och bygder längs Hälsingekusten, från Axmar i söder till Medelpadsgränsen i norr, och mängder av tips på saker att se och göra. Allt är samlat under toppvinjetten Turist. Till detta kommer bildspel, kartor och annan information.

Under toppvinjetten Nyheter finns alla nyheter samlade, månad för månad.

Sedan flera år tillhandahåller också webbplatsen hemsidor för samarbetspartner, samlade under toppvinjetten Partner.

En viktig del av webbplatsen är självklart allt som rör Långvind och Kungsgården Långvind, samlade under vinjetterna Boende, Paket och Evenemang.

– Det är en otrolig utveckling sedan starten 2009. Då började vi i all blygsamhet med en del fasta sidor och nyheter då och då. Vi kunde vid den här tidpunkten inte drömma om att det skulle bli så många sidor och en webbplatsen för hela Hälsingekusten, säger Agneta Bengtson, tekniskt ansvarig för webbplatsen, till Långvind.com.

Av tekniska skäl finns de enskilda sidorna under domännamnet langvind.com och inte långvind.com, som dock finns som startsida.

Långvind.com startade i januari 2009 – med en nyhet och ett antal fasta sidor. Lagom till Långvindsdagarna 2009 fick Långvind.com den 24 juli 2009 en struktur och omfattning, som börjar påminna om dagens; men vid denna tidpunkt var det totala antalet sidor bara cirka 200.

En stor förändring skedde i juli 2013, då Långvind.com fick ny grafisk form, inklusive Facebook, Twitter och möjlighet att boka och betala rum direkt på nätet.

Jörgen Bengtson