Boka boende på Kungsgården Långvind!

Final för bruksvandringar

Print Friendly, PDF & Email

”Bruksvandring – från stormaktstid till fritid”. På söndag klockan 15–17.30 går säsongens sista natur- och kulturvandring i Långvindsbruk. Bruksvandringen ingår i ett söndagsprogram, som Destination Glada Hudik står bakom. Varje dag under sommaren finns ett digert program i någon del av Glada Hudikbygden, som omfattar kommunerna Hudiksvall och Nordanstig.

Söndagar har under sommaren varit Enångers- och Långvindsdagar. Söndagarna börjar klockan 10 med Enångers medeltidskyrka och fortsätter med besök på Enångers hembygdsmuseum. Därefter fika på Haga trädsgårdscafé, lunch på Ångersjöns wärdshus eller mat på Café Bränneriet. Sedan följer klockan 15 bruksvandring i Långvind med fika, smörgås och kaka efteråt på STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind. Efter det finns möjlighet till kvällsprogram i Borka, med besök på de två museerna och middag på Restaurang Borka Brygga.

– Det är roligt att vi kan erbjuda ett så digert program för Enångersbygden, med tydligt fokus på Långvind. För oss på Kungsgården Långvind innebär det att vi har utökat våra bruksvandringar rejält genom att vi nu har dem varje vecka från midsommar till mitten av augusti. Tidigare var det bara varannan vecka, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Initiativet till Glada Hudikbygden, med olika program för varje veckodag, tog Henrik Rugolo på Frästa kulturgård förra sommaren. I år höll det inte på bli något fortsättning, men Jörgen Bengtson på Kungsgården Långvind tog upp frågan och fick med sig både gamla och nya aktörer. I år fick programmet en Nordanstigsdag genom att måndagen har program också för Mellanfjärden.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv