Boka boende på Kungsgården Långvind!

Premiär för cykelpaket

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind, Enånger, är inte bara hotell och vandrarhem, utan också paket- och evenemangsarrangör. Cykelpaket är årets nyhet. Denna vecka var det premiären för cykelpaket, med två par och två tjejkompisar som hyrt cyklar och upptäckt Hälsingekusten och Hälsingland från cykelsadeln.

Först ut var Lena och Ulf Engström, Nyköping, som hade bokat cykelpaket via Sweden by Bike. De gjorde dagsutflykter till Korsholmen och till Skärså och Humlegårdsstrand. Vad tycker de om Kungsgården Långvinds cykelpaket?

– Det har fungerat bra. Det finns många vägar här, som är bra cykelvägar, även flera nära kusten. Det är fina miljöer, säger Ulf Engström till Långvind.com.

Paret Engström var i Hudiksvall förra året och hade egentligen tänkt åka längre norrut i år, för att fjällvandra. ”Men vi stannade till i Hälsingland igen”, säger Ulf Engström.

De valde alltså cykeltur på Hälsingekusten istället. Är det något som hade kunnat fungera bättre med Kungsgården Långvinds cykelpaket?

– Ja, cykelkartor som har cykelleder inprickade och platser värda att besöka, säger han.

Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind håller med om att bristen på cykelkartor är ett problem. Det finns gamla cykelkartor – som är slutsålda. Men nya är på gång genom Sweden by Bike. Företaget har börjat ta fram moderna cykelkartor med cykelvägar, lämpliga cykelboenden och även besöksmål inprickade.

Kungsgården Långvind har beskrivningar av sina föreslagna dagsturer, som företaget kommer att fortsätta utveckla med mer beskrivande texter, fler länkar till besöksmål längs vägen och bilder.

Det andra paret tog cykeln till Långvinds fritidsområde för svalkande bad och havsbris i tre dagar på rad. De njöt av kylan i den trettiogradiga värmen och var mycket nöjd med det – och vistelsen på Kungsgården Långvind, som de vill återvända till.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv