Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Fortsatt sommarbutik i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvind är enda sommarbutik med fullt sortiment på Hälsingekusten. Om tre veckor slår Mikael Pettersson upp dörren till årets säsong, den nionde i ordningen för hans del.

– Vår målsättning är att det ska finnas nygräddat mat- och fikabröd när butiken öppnar på morgnarna, lovar Mikael Pettersson på butikens webbplats, www.sommarbutiken.com.

För några år sedan började han med varm korv i butiken. Förra årets nyhet var trådlöst internet. I år kan det blir hämtpizza från Enånger.

– Det blir hämtpizza till lunch. Beställ pizzan före 11.30. Ät den här klockan ett, sa Mikael Pettersson till Långvind.com, när han förra året berättade om planerna för 2014.

Sommarbutiken håller öppet alla dagar från lördagen den 14 juni till och med 17 augusti. Sedan är butiken öppen lördag-söndag i två helger.

Tidigare fanns under sommaren butiker eller kiosker i många fritidshusområden eller fritidshusdominerade delar på Hälsingekusten. I dag är, vad vi vet, livsmedelsbutiken i Långvind den enda fullsortimentssommarbutiken på Hälsingekusten. Långvinds fritidsområde är stort nog att bära upp en sommarbutik och har en förening som är stark nog att gå i land med uppgiften.

I år lovar föreningsstyrelsen att ”snygga till butiken inför sommaren”. Vad Mikael Pettersson sedan fyller butiken med, återkommer vi till.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv