Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Boulesäsongen är här

Print Friendly, PDF & Email

Om en vecka, tisdagen den 20 maj, startar årets boulesäsong i Långvind och därmed på Hälsingekusten. I Långvinds fritidsområde finns nämligen en mycket aktivt boulegrupp, som har fyra banor till sitt förfogande.

– Klockan 11.00 startar vi spelet på hemmabanorna. Ta med din fikakorg, bouleklot och ett glatt humör, säger bouleansvarig Britta Englund på www.langvind.se.

Boulen har vuxit rejält i Långvinds fritidsområde, som i dag sannolikt är Hälsinglands bouletätaste samhälle. Det började med en bana 2003, blev två våren 2006, tre hösten 2006 och fyra sensommaren 2013.

Två Långvindsbor, Tord och Lena Frykberg, tog initiativ till boulen 2003. För drygt två år sedan, i maj 2012, lämnade de över ansvaret till Britta Englund. Boulespelarna har en fast dag i veckan, sedan flera år tisdagar.

I regel är det cirka 15 personer som spelar boule tisdagar klockan 11–13.

– Vi spelar en omgång, sedan fikar vi och sedan blir det en omgång till. Vi har fått en tradition att alla äter äggmacka i pausen, berättade Britta Englund förra året.

Den som varken har kunskap eller egna klot, behöver inte oroa sig. Bouleentusiasterna lär ut och Långvinds samfällighetsförening står för klot.

Boulen har inte bara gjort avtryck i Långvind, utan också spridit sig på Hälsingekusten.

Camp Igge och därmed Iggesund fick 2012 tre moderna boulebanor, som ersatte banor som fanns på Ankarmon innan Camp Iggebygget började.

Bergvik stoltserar sedan februari 2012 med två nybyggda boulebanor inomhus i före detta Variant.

Hudiksvall fick i september 2011 boulebana i nya Sportparken nedanför Östra skolan, som kompletterar de gamla banorna i Teaterparken.

Brovallen i Enånger har boulebanor.

Harmånger har sedan flera år boulebana på Röstabadet.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv