Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

”Gästkök centralt i vandrarhem”

Print Friendly, PDF & Email

STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind lever nu bättre upp till sitt vandrarhemsepitet.

– Vi har förbättrat gästköket med mer utrustning och större bänkyta, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Många frågar sig vad som är ett vandrarhem, när det inte längre är sovsalar med våningssängar som är ett typiskt vandrarhem.

– Gästkök är centralt i vandrarhem, liksom samlingsrum och personligt värdskap, summerar hon.

Kungsgården Långvind hade gästkök från start sommaren 2010, då det kallade sig för rum och frukost. Våren 2012 blev Kungsgården Långvind en del av Svenska Turistföreningens (STF:s) cirka 400 boendeanläggningar.

I takt med ökade krav och växande insikt i vad gästerna behöver, har Kungsgården Långvind kompletterat gästköket. I dag finns separat kylskåp för gästerna och frysbox. Köket är utrustat med häll, diskbänk, mikrougn, kaffekapselbryggare, vattenkokare och brödrost. Till detta kommer tallrikar, bestick, glas, muggar och annan köksutrustning.

För att få plats med allt finns det numera ett vägghängt skåp och en större hylla än tidigare. Den lilla arbetsbänken har vuxit genom att ugn och annat fått flytta upp till hyllan eller in i skåpet.

Finns ytterligare planer för gästköket?

– Köket är kompakt, men nu finns här mer plats. Om inte platserna runt matbordet räcker till, har vi också ett matbord i vårt stora samlingsrum Salen på bottenvåningen. Vi tittar nu på vad vi kan komplettera Bruket med i form av ytterligare utrustning och annat. Närmast till hand ligger att vi kommer att låta vår kökssnickare bygga en infälld låda i köksbänken. Vi frågar också hela tiden våra gäster om det är något de saknar, säger Agneta Bengtson.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv