Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Afternoon tea året om

Print Friendly, PDF & Email

Afternoon tea är inte bara något för kulna höstdagar. På Långvind blir det verklighet året om.

Hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind, Enånger, tar sitt framgångsrika eftermiddagstekoncept från höstens lördagar till högre höjder.

– Vi serverar ett utvidgat afternoon tea med matiga smörgåsar och härliga tillbehör, bara man beställer i förväg. Därför kallar vi den för ”afternoon tea on demand”, säger Agneta Bengtson på STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Sedan börjar hon räkna upp vad denna klassiska temåltid från Storbritannien innehåller.

Vi dukar upp en härlig buffé med nygräddade scones, lagrad cheddarost, lemon curd, åtta sorters marmelad, lika många exklusiva teer och ett glas äkta engelsk cider, pepparkakor och mandelskorpor. Egentligen skulle det kunna räcka med det, eftersom man får äta så mycket man vill. Men vi serverar också tre eleganta rågsmörgåsar med handskalade räkor, kallrökt lax och leverpastej med gurka. Vi har också hembakade engelska muffins med hallonkräm, skotska shortbread, hembakade chokladbollar och en liten överraskning, berättar Agneta Bengtson.

Tanken på att börja servera tebuffé året om, afternoon tea på beställning, kom när gäster undrade om inte Kungsgården kunde servera afternoon tea som alternativ till julbord.

Agneta Bengtson tror att Kungsgårdens tebuffé i huvudsak kommer att locka gäster under vinterhalvåret. Men hon är beredd att duka upp den även vid andra tider.

– Vi har fått ett enormt gensvar på vårt afternoon tea i augusti-september, som vi startade 2011. Så nu erbjuder vi afternoon tea på helger året om, bara det är minst sex personer som beställer det i förväg, säger hon.

På Kungsgården Långvinds webbplats finns en särskild avdelning med cirka tio artiklar om afternoon tea och te, langvind.com/afternoon-tea.

Afternoon tea, även kallad low tea, går tillbaka till engelsk högreståndsmiljö på 1830-talet. Hertiginnan Anna av Bedford införde afternoon tea, som sedan har utvecklats till en tradition med särskilda dukningar, scones, sandwichar, bakverk och kakor.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv