Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

”Välfylld helg i Långvind”

Print Friendly, PDF & Email

– Några månader efter att vi hade blivit STF-anslutet hotell och vandrarhem, ringde STF:s tidning Turist och ville göra reportage. I förra veckan kom resultatet, ett reportage på fem sidor under rubriken ”Välfylld helg i Långvind”.

Agneta Bengtson på STF hotell & vandrarhem Kungsgården Långvind berättar om det oväntade samtalet för drygt ett år sedan. Några veckor senare kom reporter och fotograf, tillbringade två dagar på Kungsgården och i Långvind. Ett år senare kom reportaget i Turists höstnummer, som kom ut förra veckan.

Tidningen Turist är Sveriges största resemagasin. Turist kommer med fem nummer per år, har en upplaga på 162 000 exemplar och betydligt större räckvidd. I varje nummer har Turist ett reportage från något av STF:s mer än 300 vandrarhem. Många vandrarhem får vänta i tio till tjugo år innan de blir föremål för ett reportage – om de överhuvud taget blir det. Mot den bakgrunden fick Kungsgården Långvind rekordsnabb uppmärksamhet.

– Det är lite omtumlande. Så fort Turist kom ut, började telefonen ringa. Vår höstsäsong fick nytt liv, säger Agneta Bengtson, som sedan 2010 driver Kungsgården Långvind med sin man Jörgen.

”Svampexkursioner, bruksvandringar, kyrkovisningar – och en sjutusan till frukost. Kungsgården på den lilla bruksorten vid Hälsingekusten erbjuder en innehållsrik meny”, lyder ingressen till reportaget om Kungsgården Långvind.

I reportaget berättar Turist om boendeanläggningen, Agnetas och Jörgens bakgrund, Långvind som gammalt järnbruk och alla aktiviteter som Kungsgården Långvind genomför.

Turist är en välmeriterad tidning, som 2008 vann priset Årets Tidskrift för fackpress över 50 000 exemplar. Strax dessförinnan kammade redaktionen hem Svenska Publishing-priset 2008 i kategorin årets bästa svenska guidebok; några veckor tidigare utsåg juryn en av Turists artiklar till årets bästa journalistiska alster.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv