Boka boende på Kungsgården Långvind!

Kungsgårdsmarknad med profil

Print Friendly, PDF & Email

På söndag öppnar Kungsgården Långvind som marknad och kafé. Cirka 15 försäljare kommer med lopp-, kuriosa- och hantverksmarknadsstånd till gårdstunet. Samtidigt håller Kungsgården öppet som kafé med smörgåsar, hjortronbakelser och pannacottor.

– Vi hoppas på bra väder och många besökare, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

– Vi serverar matiga smörgåsar med lax eller ost, hjortronbakelse, pennacottor, hembakat, kakor, glass, godis och dryck, berättar Agneta Bengtson.

Förra årets succé, hemmagjorda pannacottor, har kommit för att stanna. Agneta utlovar en ”limited edition” av pannacotta i många olika smaker, med smaksättning som spänner från Fagerströms polkagrisar och svenska hallon till mocca och saffran. Det blir alltså en riktig pannacottaafestival.

Förra årets kaffenyhet, espresso, kommer också tillbaka. Liksom tidigare blir det även bryggt kaffe, bryggt te och kall dryck.

Marknaden har en profil med loppisartiklar med kvalitet, kuriosa, konst- och mathantverk.

– Vi vill ha en tydlig kvalitetsprofil och inte sälja, som hälsingarna säger, en massa rammel eller nya artiklar som kläder, säger Agneta Bengtson.

Förra året hade Kungsgården Långvind tur med både väder, säljare och besökare på marknadsdagen i augusti. Det kom rekordmånga marknadsbesökare och kafégäster, totalt drygt 600.

Det är fjärde året som Kungsgården Långvind arrangerar marknad och öppnar gården som kafé. I år satsar man mer än någonsin på marknadsföring i den hårdnande konkurrens som råder under högsommaren.

Det blir bland annat annons i Hudiksvalls Tidning, Söderhamns-Kuriren och Ljusnan samt Hälsingesommar, information i Hudiksvalls kommuns turistfolder och Hälsingland Turisms evenemangskalender på nätet, ”gerillamarknadsföring” i form av A4-affischer på anslagstavlor från Söderhamn till Hudiksvall, trottoarpratare på några ställen, reklamblad på flera turistbyråer, reklam till cirka 300 hushåll i Långvinds fritidsområde och Långvindsbruk, information på de stora nationella loppiswebbarna, banderoller på E 4:an, twittrande och en ny webbplats för Långvind.com.

– Det är spännande att testa nya marknadsföringskanaler som vi gör i år igen, säger Agneta Bengtson.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv