Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ännu mer boule i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds fritidsområde får inom kort sin fjärde boulebana. Träd är fällda och markberedning påbörjad för en fjärde bana.

– Vi hoppas det blir klart inom snartaget, säger Britta Englund, bouleansvarig inom Långvinds samfällighetsförening.

Boulen har vuxit rejält i Långvinds fritidsområde, som i dag sannolikt är Hälsinglands bouletätaste samhälle.

Det började med en bana 2003, som blev två våren 2006, tre hösten 2006 och fyra 2013. Långvinds samfällighetsförening sköter banorna.

Tord och Lena Frykberg tog initiativ till boulen i Långvind 2003. De lämnade över ansvaret till Britta Englund i maj 2012. Det finns en fast dag i veckan, som är boulegängets samlingsdag, i dag tisdagar, tidigare onsdagar.

– I regel är vi cirka 15 personer som spelar tisdagar klockan 11–13. Vi spelar en omgång, sedan fikar vi och sedan blir det en omgång till. Vi har fått en tradition att alla äter äggmacka i pausen, berättar Britta Englund.

Den som varken har kunskap eller egna klot, behöver inte oroa sig. Bouleentusiasterna lär ut och Långvinds samfällighetsförening står för klot.

Ett annat bollspel som fått uppsving i sommar är tennisen, som satt rekord i antal tennisskoledeltagare. En professionell tränare har lyft tennisen och även erbjudit personlig träning till den som velat ha det.

Långvinds fritidsområde har två tennisbanor. Efter en svacka, har det åter blivit populärt att spela tennis i Långvind. Det går både att köpa årskort och betala per timme. Årsavgiften är 350 kronor. Enstaka timma kostar 30 kronor.

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 23 juli 2013


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv