Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Expansion i Ångersjön

Print Friendly, PDF & Email

Ångersjöns wärdshus, Enånger, fortsätter att expandera. Nytt för i år är grill utomhus, ett tält som ger restaurangen fler platser och glassätare skydd när solen ligger på. Senare i sommar blir det bordsservering på vita dukar i den nedre delen av restaurangen. För en tid sedan fick restaurangen också serveringstillstånd.

– I dag så är det premiär för lunch på gården. Vi flyttar ut till grillen, berättar kocken Bernt-Åka Orest för Långvind.com.

Från och med i dag går det alltså att få dagens grillrätt utomhus.

Han driver restaurangen med hustrun Monica och sonen Hasse. Sommartid har de ytterligare en anställd i förra årets nyhet, kiosken, som serverar glass, korv, kaffe och dricka. Liksom tidigare år blir det hantverksförsäljning i Glåmastugan med start midsommarhelgen; träslöjdaren Olle Hallin visar och säljer konst- och bruksföremål i trä.

Årets nya, återkommande evenemang – fordonsonsdag – är en succé, att döma av antalet besökare som kommit hittills. På onsdagarnas fordonsdag välkomnar Ångersjän alla veteranfordon – bilar, motorcyklar, mopeder och traktorer – som rullar och ”lagligt får framföras på väg”.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv