Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Aktiva boulare i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds fritidsområde har sedan flera år ett aktivt boulegäng. Nu byter boularna speldag till tisdag – tidigare var speldagen onsdag. Tisdagar klockan 11 blir det spela av på de tre boulbanorna bredvid bangolfanläggningen i fritidsområdets centrum.

Boule, eller pétanque som den heter i stora delar av världen, växer i popularitet utanför sitt hemland Frankrike. I Harmånger (Röstabadet), Hudiksvall (Teaterparken och Sportparken), Iggesund (Ankarmon), Enånger (Brovallen), Långvind (fritidsområdet) och på andra ställen längs Hälsingekusten finns boulebanor.

Långvind är sannolikt Hälsinglands bouletätaste samhälle, med tre banor på drygt 40 invånare. Fritidsområdet har sedan 2006 tre boulebanor. Det började med en bana 2005, som blev två våren 2006 och tre hösten 2006. Långvinds samfällighetsförening sköter banorna.

Tord och Lena Frykberg tog initiativ till boulen i Långvind hösten 2005. De lämnade över ansvaret till Britta Englund i maj 2012.

Boulespelet i Långvind brukar samlar tio till tjugo spelare. Den som varken har kunskap eller egna klot, behöver inte oroa sig. Bouleentusiasterna lär ut, Långvinds samfällighetsförening står för klot.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv