Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Loppmarknad på fjärde året

Print Friendly, PDF & Email

Våren är här, och med den snart sommaren med alla loppmarknader och auktioner i Hälsingland. Kungsgården Långvind arrangerar i år för fjärde gången lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé den 7 juli och 4 augusti.

Två gånger per år – första söndagen i juli respektive augusti – är Kungsgårdens gårdsplan fullpackad av folk som köper och säljer loppisprylar, kuriosa, antikt och hantverk. Under dessa två dagar håller också Kungsgården öppet som kafé med smaskiga smörgåsar, små bakelser, hembakat och annat gott.

–Förra året hade vi tjugotalet säljare på respektive söndag och drygt 1 000 besökare totalt. I år hoppas vi på minst lika stor uppslutning, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind till Långvind.com.

Hon vill inte avslöja om det blir någon nyhet i kaféet. Förra året blev Kungsgårdens hemmagjorda pannacottor stor succé.

Kungsgården Långvind hade sommaren 2010 premiär för lopp- och kuriosamarknad med kafé, som samlade totalt 850 besökare. År 2011 breddades marknaden till även hantverkare och matproducenter, som lockade 750 besökare och flera försäljare än året före. År 2012 växte marknaden med nya ytor till ungefär dubbelt så många försäljare som året före och strax över 1 000 besökare.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv