Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Välbesökt julotta

Print Friendly, PDF & Email

Julottan i Långvinds kapell på annandag jul lockade dubbelt så många besökare som i församlingens huvudkyrka i Njutånger dagen före.

– Det blev en riktigt välbesökt julotta i Långvinds kapell med 65 besökare, en julotta när den är som bäst, sammanfattar Pärlennart Larsson, ordförande för Långvinds kapellförening, för Långvind.com.

Enångers kyrkokör med kantor Andreas Holmberg var på plats i kapellet, liksom Mats Sandström som höll i predikan.

– Enångers kyrkokör förhöjde julstämningen. Mats Sandström fångade allas tankar i sin inspirerande julotepredikan, säger Pärlennart Larsson.

Julottan var inramad av massor av snö och några minusgrader samt levande ljus och en sprakande brasa i kapellets kamin.

Långvind.com besökte julotta i Njutångers kyrka på juldagen. Den samlade – kören oräknad – cirka 30 besökare.

Förra året kom bara en person till julottan i Långvind, Pärlennart Larsson. Han var ensam att ta sig till kapellet – vägen var blockerad av träd i stormen Dagmars spår. För första gången blev julottan inställd. Stormen slog ut elnätet i drygt ett dygn i Långvind. På annandagens morgon var kapellet en av få uppvärmda och upplysta byggnader i Långvind. Pärlennart Larsson hade eldat på i kaminen och lyst upp det gamla brukskapellet med ljus. Men stormen gjorde att han fick fira julotta på egen hand.

Annandag jul 2010 var också en dag med förhinder. Massor av snö tvingade många att stanna hemma från julottan. 29 personer trotsade snöstormen och tog sig till Långvinds kapell.

Pärlennart Larsson har koll på besökarna i julottan i Långvind, som alltid är annandag jul Besöksstatistiken är imponerande.
• 2012: 65 besökare
• 2011: 1 besökare (inställt)
• 2010: 29 besökare
• 2009: 78 besökare
• 2008: 78 besökare
• 2007: 50 besökare
• 2006: 80 besökare

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 28 december 2012


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv