Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ledarlöst Coop i Enånger

Print Friendly, PDF & Email

Coop Enånger har fortfarande inte fått någon ny butikschef. Konsumentföreningen Svea, som butiken hör till, har varken hittat en ny franchisetagare eller en permanent anställd chef.

Redan när förra franchisetagaren, Morgan Karström, slutade i augusti i år, stod det klart att konsumentföreningen inte hade någon ersättare. Nu är det än tydligare att föreningen har misslyckats med att hitta en ny entreprenör till butiken.

När Morgan Karström fortfarande vara kvar som butikschef, fanns flera personer som visade intresse för att bli franchisetagare. Men det ledde inte till något avtal.

Konsumentföreningen Svea är en av de större konsumentföreningarna i Coop Sverige. Föreningen har överlåtit driften av butikerna till Coop Sverige. Större delen av konsumentkooperationen i Gävleborg hör till Konsumentföreningen Gävleborg. Coop-affärerna i Iggesund, Enånger och Söderhamn (Coop Forum) ligger som en ö i Konsum Gävleborgland, vilket sannolikt försvårar rekryteringen av ny franchisetagare.

Coop-butiken i Enånger är lönsam och har mycket större sortiment än Coop Nära-butiker vanligen har. Det talar för att det borde vara lätt att hitta ny franchisetagare. Å andra sidan har det blivit tuffare att vara företagare i Coop-världen, där ledningen inte fokuserar på små och franchisedrivna enheter och har försämrat deras lönsamhet med det nya återbäringssystemet.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv