Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Kapell med allhelgonaljus

Print Friendly, PDF & Email

Det blev inget allhelgonafirande i Långvinds kapell i år heller, men väl tända ljus utanför kapellet. Det första ljuset började lysa upp södra kyrkoväggen lagom till skymningen, för att påminna om nära och kära som inte längre är i livet.

Det är en tradition med tända ljus utanför kapellet sedan över tio år, berättar Pärlennart Larsson, ordförande i Långvinds kapellförening, för Långvind.com.

På årsmötet i juni i år med Långvinds kapellförening kom frågan ännu en gång upp om en gudstjänst på alla helgons dag. Församlingsprästen Mats Sandström förklarade efter årsmötet för Långvind.com att det är svårt att få församlingens resurser att räcka till för en gudstjänst under allhelgonahelgen i Långvinds kapell.

Framgången med påskmässan 2010 har fått flera kapellbesökare att driva på för en samling också under hösten. Men så blir det inte, åtminstone inte i år.

Kapellföreningen har tidigare torgfört tankar om att arrangera ett musikarrangemang på lördagen i andra advent. Det är dock tveksamt om det blir något av detta i år. Klart är dock att julottan som vanligt blir annandag jul. Genom att låta julottan vara på annandagen istället för juldagen räcker församlingens präster till. Något att fundera på även för allhelgonahelgen?

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv