Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Fokus Ångersjön

Print Friendly, PDF & Email

Ångersjön har stått i fokus sedan 1994, först med restaureringen av sjön, sedan med Ångersjöns rastplats med kafé och vildmarksby för övernattning, och nu med en gigantisk skylt som tydligt talar om att här finns Ångersjön med mat och vildmarkscamping.

Bakom satsningen ligger Vedmora byalag med ordförande Lars Persson och projektledare Stefan Barenfeld i spetsen.

– Nu är skylten på plats, säger en nöjd Stefan Barenfeld till Långvind.com.

I tisdag kom nämligen skylten för Ångersjön på plats på den digitala utomhustavla, som en stor pelare bär upp. Tavlan gör att förbipasserande ska upptäcka Ångersjön. Den digitala utomhustavlan strax söder om Ångersjöns rastplats är en stor led-skärm i färg på 4,1 gånger 2,3 meter, som vi berättade om 12 januari 2012, Digital turistguide på väg.

– Vi tror att vi kan få in ”rätt sorts gäster”, det vill säga gäster som vill konsumera och inte bara rasta på rastplatsen. Även om man inte svänger in första gången blir man varse om platsen, förhoppningsvis nyfiken och svänger in nästa gång, sa Stefan Barenfeld då till Långvind.com.

Tavlan är huvuddelen i ett EU-stött turistguidesprojekt, ”Ångersjön – nav att understödja näringars verksamheter”, för cirka en miljon kronor. En mindre del finns inne i Ångersjöns restaurang och består av en storbildsskärm; här kan företag och föreningar kostnadsfritt exponera sin verksamhet på skärmen. Den som vill finnas med på utomhustavlan får dock betala för sig, när byalaget tänder tavlan i början av juni.

Med kombinationen utomhus- och inomhustavlor har Enånger och Hälsingekusten fått en digital turistguide i storformat.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv