Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Digital turistguide på väg

Print Friendly, PDF & Email

Enånger har fått en digital turistguide vid Ångersjön. Företag och föreningar kan exponera sin verksamhet på storbildsskärm i Ångersjöns restaurang. Förra veckan slog Vedmora byalag – med eldsjälen Stefan Barenfeld i spetsen – på skärmen. Vid sidan av en 50-tums-tv-skärm, får deltagarna också exponering på webbplatsen www.angersjon.se – allt gratis.

Till våren, preliminärt i maj, tillkommer en digital utomhustavla vid infarten till Ångersjöns rastplats. Det blir en stor led-skärm i färg på 4,1 gånger 2,3 meter på pelare. Pelaren blir krönt av en belyst jätteskylt med texten ”Ångersjön” och Å-logotypen för Ångersjön.

Stefan Barenfeld tror att skylten kommer att sätta Ångersjön på kartan på ett nytt sätt och locka E 4-resenärer att svänga av.

– Vi tror att vi kan få in ”rätt sorts gäster”, det vill säga gäster som vill konsumera och inte bara rasta på rastplatsen. Även om man inte svänger in första gången blir man varse om platsen, förhoppningsvis nyfiken och svänger in nästa gång, säger han till Långvind.com.

Turistguideprojektet pågår till och med 31 december 2012 och är ett EU-projekt kallat ”Ångersjön – nav att understödja näringars verksamheter”. Hittills har 16 företag och organisationer nappat på erbjudandet.

Tre av dessa finns på hemmaplan i Enånger: Borka Camping med stugor, camping, servering och badtunna; Enångers IK med fotboll; Kungsgården Långvind med rum och frukost, konferens, aktiviteter och event.

Målet med projektet är att stärka de deltagande företagens och föreningarnas näringsverksamhet. Upplägget bygger på länkning till de medverkandes webbplatser. Projektet ska utvärdera effekten av länkningen, mer exakt om man fått ökad beläggning i form av fler gäster till boende, mat eller aktiviteter.

Vid sidan av detta projekt, håller Hudiksvalls turistbyrå på att införa ett system med tre stora turistguider längs E 4.an, som också ska fånga förbiresandes och besökares intresse. Här kostar det dock pengar att vara med.

Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 2012-01-12


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv