Festvåning i Långvind

Långvind har fått en festvåning – Kungsgården Långvind.

– Vi hade inte tänkt bli festvåning. Men när vi fick en förfrågan om att ta hand om en sjuttioårsfest tackade vi – efter moget övervägande – ja. Sällskapet var egentligen större än vad vi har plats till, säger Agneta Bengtson, som komponerade menyförslagen och skötte all matlagning.

Hur gick det?

– Det gick jättebra. Vi upptäckte till vår förvåning att vi kan servera upp till 20 personer i vårt stora rum, Salen.

Vad fick gästerna till livs?

– Vi serverade en trerättersmiddag, renstek med pepparrotskräm till förrätt, spenat- och ostfylld fläskfilé med hasselbackspotatis till varmrätt och tvåfärgad pannacotta med bär till efterrätt. Efter måltiden bjöd vi på kaffe med chokladbit.

Har Kungsgården Långvind blivit restaurang?

– Nej, men vi tar gärna emot förbokade sällskap på middag, så Kungsgården Långvind har lite oväntat blivit festvåning.

Text och bild: Jörgen Bengtson