Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bränneriet öppnar igen

Print Friendly, PDF & Email

Café Bränneriet i Långvind öppnar igen till sommaren. En lokal förmåga tar över kafé- och restaurangverksamheten. Därmed kommer det åter att sjuda av mat och musik i Bränneriet och Kolhuset i Långvindsbruk efter en sommar utan verksamhet. Senast Café Bränneriet hade öppet en hel säsong var 2009.

Den nya restauratören vill inte träda fram med namn än. Men bekräftar att hon är kontrakterad, även om inga papper är påskrivna än, och att det blir massor av verksamhet till sommaren.

Café Bränneriet kommer att öppna före midsommar och sedan hålla öppet varje dag hela sommaren.

– Vi kör igång under juni månad och kommer ta emot beställningar dessförinnan. Det kanske bli så att vi håller öppet redan under helger i maj. Mycket beror på vädret, säger en entusiastisk restauratör, som är mitt uppe i planeringen när Långvind.com ringer.

– Det blir enkelt, hemtrevligt och underhållande varje dag. Jag engagerar hela familjen i det här. Vi kommer att bo i Långvind och ta hjälp av en cateringfirma vid större arrangemang. 2012 blir lite av en provsommar. Sedan vill vi utveckla verksamheten vidare, säger hon.

Profilen sommaren 2012 blir enkelhet, med några varmrätter och starkt kaféutbud.

Hur blir det med klassiska rätter i Bränneriet som Långvindstallrik och abborrfilé?

– Långvindstallriken kommer absolut att finnas där. Abborrfilén ska vi servera efter tillgång. Det kommer att finnas varmrätter av olika slag. Man kommer också att kunna beställa måltider i förväg för cirka tio personer eller fler. Vi kommer naturligtvis också att servera alkohol, säger hon.

Det har inte varit någon verksamhet att tala om i Café Bränneriet de senaste två sommarsäsongerna.

När 2009 års restauratör gick i konkurs samma vecka de skulle öppna 2010, blev det av förklarliga skäl inte mycket verksamhet den sommaren. Borka Brygga ryckte in och räddade verksamheten några dagar och kvällar per vecka under juli och augusti 2010.

Sommaren 2011 blev det ingen kontinuerlig verksamhet alls. Då inskränkte sig det hela till tre musikkvällar och Långvindsdagen, då Bränneriet också hade matservering.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv