Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

God jul

Print Friendly, PDF & Email

God jul, önskar redaktionen för Långvind.com och passar samtidigt på att påminna om julottorna i Hälsingekustens kyrkor. De flesta är, som seden brukar vara, på juldagen. Men det finns kyrkor, kapell och tillfälliga kyrkolokaler med julotta på annandag jul – och ibland inte i ottan.

Två exempel på detta finns i Enånger.

I Långvinds brukskapell firar menigheten julotta annandag jul. Strax före klockan 7.00 ringer man i ”kyrkklockan”, den stora järntriangeln på kyrkbacken, och kallar till julotta. Den brukar fylla kapellet till bristningsgränsen. Andra julottor i Enånger-Njutångers församling firar man i Njutångers kyrka klockan 7.00 och Nianfors kyrka klockan 9.00.

På annandag jul blir det också ”julotta” i Lindegården, Lindefallet, men då klockan 11, så här talar församlingen hellre om annandagsgudstjänst.

Liksom tidigare, växer intresset för julaftonsgudstjänst. I Enånger-Njutångers församling firar man julaftonsgudstjänst i form av julkrubba i Sankta Maria kyrka i Iggesund klockan 11, julbön i Njutångers kyrka klockan 17, julnattsgudstjänst i Iggesunds kyrka och Enångers kyrka klockan 23.30.

Församlingen avslutar året på nyårsafton med nyårsbön i Sankta Maria kyrka klockan 17.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv