Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Utan fungerande telefon

Print Friendly, PDF & Email

Den 30 september kopplade Telia ur telefonledningarna till sina abonnenter i Långvindsbruk. Nu har det gått tre veckor utan att alla abonnenter har fått en mobil ersättning. Och bland dem som har fått ett mobilt alternativ jäser missnöjet över att tekniken inte fungerar som den ska.

Företaget Kungsgården Långvind och familjen Bengtson har nu varit utan fast telefoni i tre veckor. Varken Tele 2, som levererar telefonitjänsten, eller Telia, som står för ledningen, tar ansvar för situationen. Båda säger att de har skickat paket för hemtelefoni via mobilnätet – Telia påstår till och med att de har skickat paketet två gånger – men inget har nått adressaten. Enda förändring jämfört med första veckan är att en telefonsvararröst hänvisar dem som ringer på gamla numret (0650-822 33) till ett mobilnummer (070-660 55 60)

Långvind.com har pratat med flera abonnenter i Långvindsbruk, som fått fast mobiltelefoni. Inte för någon av dem fungerar tekniken tillfredsställande. Den mobila ersättningen är långt ifrån vad det fasta telenätet tidigare erbjöd i samtalskvalitet och funktionalitet.

I tisdags hade politiker i Hudiksvall och Nordanstig ett möte med Telia om att den nya tekniken inte fungerar. Telias informationsdirektör, Björn Berg, var med på mötet. Han sa, enligt Hudiksvalls Tidning, att det är Telias ”skyldighet att se till att man kan ringa oavsett förhållanden” med den nya tekniken. Därför har Telia sedan i somras bytt den tekniska utrustningen, som kopplar hemtelefonen över mobilnätet. Nytt är också att alla kan få sin utrustning installerad och provringd av tekniker från Telia utan kostnad.

För boende och företag i Långvindsbruk, som antingen inte fått erbjudande om en mobil lösning eller fått en lösning som inte fungerar fullgott, klingar Teliadirektörens ord falskt.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv