Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

P-plats på plats

Print Friendly, PDF & Email

När besökarna är många i Långvindsbruk, räcker inte parkeringsplatserna. Det är ett problem på Långvindsdagen, vid stora musikevenemang och när Kungsgården Långvind har publikdragare som afternoon tea eller loppmarknad. I går fick Kungsgården egen p-plats med plats för sex till sju bilar, där det tills i augusti stod en elstolpe och långa stag.

Sedan drygt ett år finns också en ny parkering mellan landsvägen och smedjan, som Långvinds bruk har ställt i ordning. Denna p-plats kan komma att växa, när Telia river telestation Långvind, som finns i ett rött litet hus vid vägen. Telia avvecklade telestationen för några veckor sedan. Avvecklingen av Telias telefonnät, med telestationer och telestolpar som försvinner, kan alltså ge plats för nya funktioner, i det här fallet fler parkeringsplatser.

Fortums byte av elkabel i Långvindsbruk, från luft- till markkabel, har redan börjat förändra landskapet. Till det positiva hör att stolpar och ledningar försvinner, till det negativa att transformatorstationerna och elskåpet blivit fler och större.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv