P-plats på plats

När besökarna är många i Långvindsbruk, räcker inte parkeringsplatserna. Det är ett problem på Långvindsdagen, vid stora musikevenemang och när Kungsgården Långvind har publikdragare som afternoon tea eller loppmarknad. I går fick Kungsgården egen p-plats med plats för sex till sju bilar, där det tills i augusti stod en elstolpe och långa stag.

Sedan drygt ett år finns också en ny parkering mellan landsvägen och smedjan, som Långvinds bruk har ställt i ordning. Denna p-plats kan komma att växa, när Telia river telestation Långvind, som finns i ett rött litet hus vid vägen. Telia avvecklade telestationen för några veckor sedan. Avvecklingen av Telias telefonnät, med telestationer och telestolpar som försvinner, kan alltså ge plats för nya funktioner, i det här fallet fler parkeringsplatser.

Fortums byte av elkabel i Långvindsbruk, från luft- till markkabel, har redan börjat förändra landskapet. Till det positiva hör att stolpar och ledningar försvinner, till det negativa att transformatorstationerna och elskåpet blivit fler och större.

Jörgen Bengtson