Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Telia klipper utan förvarning

Print Friendly, PDF & Email

I fredags klippte Telia telefonledningen till Kungsgården i Långvindsbruk – utan att vare sig ha informerat abonnenten om detta eller erbjudit en mobil lösning. Redan tidigare under veckan hade andra abonnenter i Långvindsbruk fått sina telefonledningar urkopplade.

I dag felanmälde Jörgen Bengtson telefonen till sin operatör, Tele 2. Tele 2 konstaterade förvånat att ”vi får fram att numret inte finns”. Samtidigt noterade Tele 2 att Jörgen Bengtson var abonnent hos dem och att varken han eller Tele 2 hade sagt upp abonnemanget.

– Numret ligger inte aktivt i nummerregistret, säger damen som tar emot felanmälan, sedan hon gjort flera kontroller och konsulterat medarbetare och chefer.

Eftersom det är helg, kan Tele 2 inte göra något mer. Tele 2 kan bara få kontakt med Telias nätbolag, Skanova, på kontorstid. Under tiden fortsätter telefonen att vara tyst på Kungsgården. Den som ringer numret, 0650-822 33, möter en telefonsvarare, som säger att ”numret har upphört, hänvisning saknas”.

Därmed har Telia både kopplat ur ett befintligt abonnemang utan att kontakta kunder per brev, kopplat ur vidarekopplingen som numret hade och låtit bli att hänvisa till annat nummer.

– Det här är ett stort avbräck. Vi driver verksamhet på Kungsgården, som är både boendeanläggning och konferensanläggning. Dessutom bor vi här. Eftersom mobiltäckningen på Kungsgården är obefintlig eller i bästa fall fungerar dåligt, har vi ingen telefonkontakt med omvärlden. Jag förstår inte hur Telia kan få göra så här, säger Agneta Bengtson, till Långvind.com.

En dam från Telia hörde av sig den 26 september och sa att Telia hade skickat brev till abonnenten den 21 september med erbjudande om en mobil lösning med signalförstärkning. Brevet har ännu inte nått abonnenten.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv