Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Avstyckningar i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvindsbruk på Hälsingekusten, som länge sovit en törnrosasömn, växer. Två hus längs ”bruksgatan” är nu sålda och avstyckade. Lantmäteriet satte ut tomtmarkeringar häromveckan. Därmed kommer för första gången två centralt belägna, vanliga bostadshus att bli avstyckade från stamfastigheten.

Ägare till de två vita husen, som är bland de äldsta bostadshusen i Långvindsbruk, är dels en familj som hyrt ena stuga i decennier, dels en lokal entreprenör.

Håkan och Louise Persson, som hyrt det västra huset i flera årtionden, blir nu lagfarna ägare till huset, som de tidigare hyrt av Långvinds bruk. Tidigare hyresgäst var Håkans pappa, legendarisk prost i Enångers församling och en av krafterna bakom renoveringen av Långvinds kapell.

Det östra huset har fått en helt ny ägare, som inte bott i huset tidigare, Morgan Jernström, Njutånger. Han driver entreprenad- och anläggningsföretaget Morgan Jernströms Entreprenad AB.

De flesta husen i Långvindsbruk tillhör fortfarande Långvinds bruk, som har elva privata delägare. Enda tidigare avstyckade fastigheter är Långvinds kapell, Långvinds herrrgård, Kvarnen, Kungsgården Långvind, Mellanhammaren och Nybygget.

Enligt var Långvind.com erfar, kan det bli aktuellt med flera försäljningar och avstyckningar framöver.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv