Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Vintervatten väntar

Print Friendly, PDF & Email

Vintervatten kommer till Långvinds fritidsområde, men det kommer att ta tid och vara beroende av lokalt engagemang på de enskilda vägarna i området.

Årsstämman med Långvinds samfällighetsförening sade i dag ja till att föreningen anlägger ett stomnät med vintervattenledningar. När arbetet kan börja är oklart, men det blir ingen grävning i år. Stämman vill att styrelsen ska utreda frågan vidare och var inte beredd att låna 1,7 miljoner kronor för att börja arbetet redan i höst.

Det verkar dock klart att Långvinds fritidsområde med tiden kommer att få en stomnät för vatten på frostfritt djup. Föreningen avsätter nu pengar för detta och för framtida byte från sommar- till vintervattenledningar för alla. Om 17 år ska det finnas 7,5 miljoner fonderat. Stigar som vill satsa på vintervatten redan nu, kan göra det efter styrelsens godkännande.

Stämman sade ja till att låta en av stigarna, Harstigen, gå vidare med arbetet att anlägga vintervattenledning längs vägen, enligt samma modell som grannstigen Rävstigen gjort under det gångna året. Sedan tidigare är Älgstigen intresserad av att anlägga vintervattenledningar.

I år blev det bara smärre personförändring i styrelsen för samfälligheten, med omval av ordförande Torbjörn Englund.

Långvinds fritidsområde är länets största. Här finns 439 fastigheter, varav 326 är bebyggda. Samfällighetsföreningen ansvarar för bland annat bilvägar, strand- och skogsstigar, vattenförsörjning, småbåtshamn, badstränder, tennisbanor och andra idrottsanläggningar, lekplatser, bangolf, föreningslokal och sommarbutik i fritidsområdet.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv