Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Laddad Långvindsdag

Print Friendly, PDF & Email

Långvindsdagen den 23 juli bjuder på två stora nyheter: den är gratis och återinför Långvindsjoggen från 1980-talet.

– Det blir en familjedag full med aktiviteter, spex, musik, loppis och försäljning av mathantverk och annat hantverk. Under dagen serverar Långvinds bruksmiljöförening korv, kaffe, ostkaka och glass. På kvällen blir det Musik i sommarkväll i Långvinds kapell. Sedan rockar det loss i Kolhuset med det utmärkta coverbandet Hermansson och Stark, säger ”Långvindsgeneralen” Pärlennart Larsson till Långvind.com.

– Allt är gratis under dagen. På kvällen blir entré, som vid andra musikaktiviteter i Kolhuset.

Efter förra årets kritik att Långvindsdagen var för dyr, eller snarare inte gav valuta för pengarna, blir huvuddelen av programmet i år gratis. Den som kommer med bil betalar en parkeringsavgift på 20 kronor. Till kvällens musikprogram är det entré – 100 kronor – som det brukar vara när det är musikuppträdande på Kolhuset.

Långvindsjoggen på fem kilometer börjar klockan 13. Det blir både herr-, dam- och ungdomsklass (upp till 16 år). Efteranmälan går att göra så sent som två timmar före start till en avgift av 200 kronor.

Långvindsdagen har följande innehåll:

12.00 Inledning med Börje Ring och dragspelsklubben

13.00 Långvindsjoggen med Petters-Börje Olsson som speaker

14.00 Ändåba – Håkan Persson, Mari Lennholm, Marie Forsberg och Åke Fredriksson – underhåller med sång och spex

16.00 Sommarstämd musik med Helen Tanzborn, Johan Timan och Kristoffer Sundman

18.00 Musik i sommarkväll i Långvinds kapell med sång och musik samt avslutande kyrkkaffe

21.00 Hermansson och Stark spelar i Kolhuset till cirka klockan 01.

Liksom tidigare år blir det en mängd kringaktiviteter, bland annat öppet museum, tipsrunda, loppmarknad, knallar, utställning om Långvinds historia, servering i olika former, natur- och kulturstig samt barnaktiviteter.

Vid sidan av Långvindsdagens program håller Långvinds herrgård öppet som kafé under dagen. Herrgårdens kulturförening arrangerar visningar av herrgården klockan 13 och 15.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv