Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bra år för Coop Enånger

Print Friendly, PDF & Email

Coop Nära Enånger ökade omsättningen 2010, trots ökad konkurrens i Hudiksvall, där Ica Maxi förra året kom in som ny, tung aktör.

– Vi ökade omsättningen med två procent. Vi är nöjda med resultatet med tanke på vad som händer i Hudiksvall, där Ica Maxi körde jättehårt våren 2010, säger Morgan Karström, chef för Coop Nära Enånger, till Langvind.com.

Coop Enånger har haft draghjälp av den receptfria läkemedelsförsäljningen som gett nya intäkter och av paketförmedlingen som ökat.

År 2009 blev Coop Enångers omsättning rekordstor, 6,5 procent. Den ökningen förklarar Morgan Karström med att Enångersborna blivit mer köptrogna. Coop sålde framför allt mer under ”gråmånaderna”, när det är få fritidsboende i Långvind, Fjäle och andra fritidsområden.

Han tror inte att nya E 4:an kommer att ha någon större påverkan, vare sig negativt eller positivt, på omsättningen. Då är vädret viktigare. Om det är för kallt och för mycket snö på vintern går omsättningen ner. Om det är för varmt på sommaren ”håller sig folk på playan”.

Morgan Karström är inte en traditionell konsumföreståndare. Han är egen företagare för ett franchiseföretag han driver inom Coops regi. Förra året fick han ökad frihet att köpa varor via andra kanaler än dem Coop har. Coop Enånger har fyra anställda och en omsättning på 15 miljoner kronor.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv