Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bränneriet öppnar i ny regi

Print Friendly, PDF & Email

Café Bränneriet öppnar med nya krögare torsdagen den 8 juli, om allt går enligt planerna. Bränneriet kommer att hålla öppet torsdag, lördag och söndag fram till lyskvällen sista helgen i augusti. Krögarparet Elida Burman och Erik Hedberg, som driver restaurang Borka Brygga, tar över Bränneriet efter de förra krögarnas konkurs i början av juni.

– Vi väntar på de formella tillstånden för livsmedelshantering och alkohol. Det är en stor byråkrati, som tar ungefär tio dagar. Vi hoppas att vi kan öppna till Musik vid Dellens jazzkväll den 8 juli, säger Erik Hedberg till Långvind.com.

Det kan eventuellt bli aktuellt att öppna tidigare, men det hänger på tillstånd och praktiska arrangemang.

Långvinds bruksmiljöförening är lättad över att det har gått att hitta en ny restauratör med så kort varsel. Mats Persson, förvaltare på Långvinds bruk, bekräftar att miljö- och hälsoförvaltningen inspekterade lokalerna på onsdagen och att avtal nu är klart med Elida Burman och Erik Hedberg.

Krögarparet driver sedan flera år med framgång sommarrestaurangen Borka Brygga utanför Enånger och resten av året restaurangen E-lounge i Hudiksvall.

Bränneriet fortsätter med grill- och musikkvällar torsdagar. Lördagar och söndagar blir det à la carte och kafé. Öppettiderna blir torsdagar 16–01, lördagar 12–20 och söndagar 12–20. Ambitionen är att erbjuda musik torsdagar, men med så här kort varsel kan de inte lova musikunderhållning alla torsdagar.

En smolk i glädjebägaren är att Bränneriet inte kommer att hålla öppet alla dagar.

– Vi har inte resurser att med så kort varsel anställa ansvarig personal för att kunna driva verksamhet andra dagar. Det handlar bland annat om reglerna för alkoholtillstånd, berättar Elida Burman för Långvind.com.

Men Bränneriet välkomnar abonnemang alla dagar i veckan. Det finns redan bröllop och bussresor inbokade på Bränneriet.

– Vi öppnar naturligtvis andra dagar i veckan för större sällskap, bussar, fester och mindre middagar, bekräftar hon.

Elida Burman och Erik Hedberg räknar med att hålla öppet hela augusti. Förra året stängde Bränneriet redan i mitten av augusti.

– Vi kör till och med lyskvällen, berättar hon.

Bränneriet har också fått en ny webbplats, www.branneriet.dinstudio.se, som kommer att uppdateras i takt med att krögarparet får detaljerna på plats.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv