Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

”Sommar med full fart”

Print Friendly, PDF & Email

”Vi är laddade för en sommar med full fart”, säger Elida Burman, krögare på restaurang Borka brygga, efter helgens premiär. För andra året öppnade Borka en vecka tidigare än vanligt.

Och laddat blev det redan på öppningsdagen i går, med den nya monsterbåten Vilda som kör till Borka i motorvägsfart. Dessutom är det laddat med andra nyheter i Enångers gamla uthamn.

Hur har premiärhelgen varit?

– Jättebra. Vi hade fint väder hela öppningsdagen fram till klockan 17. Vi var jättenöjda med tillströmningen. Det kom ungefär lika många som förra året, berättar Elida Burman för Långvind.com.

Vad bjuder ni på för nyheter i år?

– Vår största nyhet är Engmans kapell den 9 juli. Det tror jag blir en kanonkväll. Annars kör vi vidare med våra populära pubkvällar med grillafton på fredagar, med stor bredd i musiken, säger Elida Burman.

Under sommaren blir det nio musikkvällar, med start den 2 juni och avslutning på lyskvällen den 28 augusti. Matmässigt blir det fortsatt fokus på lokal fisk och lokala ostar.

Dessutom har krögarparet Elida Burman och Erik Hedberg flera bröllopsarrangemang än tidigare, med serveringar både på Borka brygga och andra ställen.

En nyhet i år var alltså gummibåten RIB Vilda, som har en toppfart på 65 knop, 120 kilometer per timme.

– Ribbåten har varit här två gånger under helgen. Det tar 20 minuter sjövägen från Hudik till Borka, snabbare än bilvägen. Jag tror den blir jättepopulär, säger hon.

En tredje nyhet är fiskarmuseet. Den 18 maj invigdes museet, som ligger granne med restaurangen. Här finns nu en sjöbod med fiskeredskap och en fiskarstugas kök från sekelskiftet 1800–1900.

– Nittio procent av gästerna tittade in i museet, berättar Elida Burman.

Ytterligare en nyhet är att det åter blir fiskförsäljning i en av sjöbodarna.

Det är alltså laddat med nyheter på Borka brygga sommaren 2010.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv