Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Flera gudstjänster i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Kyrkorna i Enånger och Njutånger har under hösten dragit ner på antalet gudstjänster. Numera är de öppna varannan vecka, utom under stora kyrkohelger. Men i Långvinds kapell blir både besökare och gudstjänster fler. Under nästa år börjar kapellet fira påsk. Nästa sommar blir det oförändrat antal gudstjänster men flera vigslar. Och julottan på annandag jul fortsätter som tidigare.

– Antalet gudstjänstbesökare i Långvinds kapell har ökat över tiden. Samma sak gäller spotanbesökare  i kapellet. Vi märker inte av något minskat intresse, som man gör i Svenska kyrkan allmänt, säger Pärlennart Larsson, ordförande i Långvinds kapellförening, till Langvind.com.

– Intresset för att boka kapellet för vigslar och dop har ökat. Flera har redan bokat vigsel till nästa sommar, fortsätter han.

– Gudstjänsterna har varit konstanta, men nästa år ökar vi faktiskt antalet genom att börja fira påsk i kapellet, med en påskaftonsmässa framåt midnatt, säger han.

Närmast i tur står den traditionsenliga julottan, som man i Långvind firar på annandag jul klockan 7.

Samtidigt som gudstjänsterna och besökarna alltså ökar i Långvind, minskar de i församlingen i övrigt. Denna trend går igen i andra församlingar, där besparing leder till indragna gudstjänster och den allmänna trenden är färre kyrkobesökare.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv