Kungsgården öppnar Rum och frukost

Kungsgården Långvind öppnade inofficiellt sin rum- och frukostverksamhet på fredagen. Då tog Agneta och Jörgen Bengtson emot de första gästerna, tre personer som stannade i två dagar. Hantverkarna arbetade in i det sista med att ställa i ordning övervåningens tre gästrum, allrummet Bruket och badrum samt bottenvåningens kök. Tjugo minuter innan gästerna anlände, lämnade snickarna Kungsgården.

Renoveringen började i slutet av januari i år. Första etappen av färdigställandet blev alltså klar fredagen den 6 november.

– Vi jobbade bokstavligt talat dygnet runt de sista två dagarna. Vi blev färdiga i tid med övervåningen och tillräckligt klara med köket för att kunna ta emot gäster, berättar en trött men glad Agneta Bengtson för Langvind.com.

– De första gästerna blev vårt genrep inför publik. Vi fick applåder både för rum och frukost. Ordinarie föreställning kommer senare, sannolikt först i februari–mars, säger hon.

Än återstår alltså en del arbete för att få Kungsgården färdig, framför allt på bottenvåningen. Här ska rum- och frukostverksamheten få ett fjärde gästrum och ett helt färdigställt kök. Konferensverksamheten väntar på att konferensrummet Salen och det kombinerade konferens- och matrummet Biblioteket samt toaletten ska bli färdiga. Till detta kommer en liten privat del med sovrum och badrum.

Kungsgården marknadsför sig som ”hälsingegård i bruksmiljö med rum och frukost samt konferens för den mindre gruppen”.

När Kungsgården står färdig, kan den ta emot nio övernattande gäster och konferenser med drygt dussinet deltagare.

Jörgen Bengtson