Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Kungsgården öppnar Rum och frukost

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind öppnade inofficiellt sin rum- och frukostverksamhet på fredagen. Då tog Agneta och Jörgen Bengtson emot de första gästerna, tre personer som stannade i två dagar. Hantverkarna arbetade in i det sista med att ställa i ordning övervåningens tre gästrum, allrummet Bruket och badrum samt bottenvåningens kök. Tjugo minuter innan gästerna anlände, lämnade snickarna Kungsgården.

Renoveringen började i slutet av januari i år. Första etappen av färdigställandet blev alltså klar fredagen den 6 november.

– Vi jobbade bokstavligt talat dygnet runt de sista två dagarna. Vi blev färdiga i tid med övervåningen och tillräckligt klara med köket för att kunna ta emot gäster, berättar en trött men glad Agneta Bengtson för Langvind.com.

– De första gästerna blev vårt genrep inför publik. Vi fick applåder både för rum och frukost. Ordinarie föreställning kommer senare, sannolikt först i februari–mars, säger hon.

Än återstår alltså en del arbete för att få Kungsgården färdig, framför allt på bottenvåningen. Här ska rum- och frukostverksamheten få ett fjärde gästrum och ett helt färdigställt kök. Konferensverksamheten väntar på att konferensrummet Salen och det kombinerade konferens- och matrummet Biblioteket samt toaletten ska bli färdiga. Till detta kommer en liten privat del med sovrum och badrum.

Kungsgården marknadsför sig som ”hälsingegård i bruksmiljö med rum och frukost samt konferens för den mindre gruppen”.

När Kungsgården står färdig, kan den ta emot nio övernattande gäster och konferenser med drygt dussinet deltagare.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv