Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Svampkurs i Ångersjön

Print Friendly, PDF & Email

I helgen skulle Långvinds herrgård ha stått värd för en svampkurs. ”Vi plockar svamp under kvalificerad ledning av utbildad svampkonsulent”, lockade marknadsföringen. För få anmälningar gör att kursen ställs in. Istället blir det svampkväll vid Ångersjön på tisdag.

Tanken med ”svampweekend” var att locka folk till Långvind, inkvartera dem på herrgården, ta dem till svampskogen under ledning av svampkonsulenten Alf Pallin och avsluta med artgenomgång innan det var dags att runda av dagen med middag och samkväm.

Kursen skulle ha startat med lunch den 5 september och slutat före lunch den 6 september. Priset för ett dygn på herrgården och i svampskogen var 2 200 kronor per person i dubbelrum.

Sannolikt var priset för högt för att locka deltagare.

Men Alf Pallin ger inte upp. Tisdagen den 8 september klockan 18–21 blir det ”en kväll i svampens tecken” med utställning och artbestämning av svamp på Ångersjöns café och vildmarkscamp. För 120 kronor får deltagaren föredrag av svampkonsulent Alf Pallin, hjälp med artbestämning samt svampsoppa med hembakat bröd.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv