Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bildtittarträffar i Enånger

Print Friendly, PDF & Email

Den som vill titta på gamla bilder från Långvind och Enånger med omnejd – och kanske hjälpa till att identifiera personer och miljöer – har chansen att göra det på onsdagar framöver. Röda korsets lokal på Brunlövs väg 6 A Enånger välkomnar nya och gamla ”bildtittare” från klockan 11 på onsdagar. Personal finns på plats för den som vill gå igenom fotografier i Sockenbilders enorma arkiv.

Sockenbilder är ett projekt, som samlar in och systematiserar gamla bilder från Hudiksvalls och Nordanstigs alla socknar.

Nytt efter sommaren är att ytterligare drygt 600 bilder är inskannade. De finns att beskåda både på internet (www.sockenbilder.se) och i pärmar i lokalen. Bilderna från Långvind finns i en särskild del av arkivet, www.sockenbilder.se/langvind2.

– Ta gärna med gamla intressanta bilder, säger Hans Ekbrink, drivande kraft bakom Sockenbilders verksamhet i Enånger, till Langvind.com.

Om inte dag och tid passar, går det bra att höra av sig till Hans Ekbrink för att hitta andra tider. Han finns på telefon 0768-19 79 36.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv