Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bazilian och Nilsson live i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Erik Brodén med husband gjorde en smått otrolig avslutning på sina torsdagsspelningar på Bränneriet i Långvindsbruk. Han kom med tre hemliga gäster, världskända Eric Bazilian från the Hooters, rikskända Tommy Nilsson och lokalkända Engmans kapell.

– Helt fantastiskt att få Eric Bazilian från The Hotters, ett av världens största band på nittiotalet, till Långvind, säger Bränneriets arrendator Niklas Granrud till Langvind.com.

– Alla fyra avlöste varandra under kvällen. Det var helt galet, säger en fortfarande omtumlad Niklas Granrud, när Erik Brodén river av sitt sista extranummer strax efter halv ett på fredagen.

Eric Bazilian, sångare, låtskrivare och gitarrist i det amerikanska bandet The Hooters, som har var med att starta, har starka kopplingar till Sverige genom sin svenska hustru. Han var på semester i Stockholm, när vännen Erik Brodén ringde vid fyratiden på torsdagen. Han tackade ja till att komma till Långvind, satte sig i bilen och steg upp på scenen i Kolhuset fyra timmar senare.

– Det var jättekul att komma hit. Jag har lärt mig att uppskatta fina dagar och överleva sämre dagar i Sverige, säger Eric Bazilian på utmärkt svenska medan regnet fortsätter att ösa ner över Långvind och Hälsingland,

Kommer du tillbaka?

– Ja, absolut. Jag kommer tillbaka och ska rekommendera Långvind för mina kompisar, säger han.

Tommy Nilsson, med bopålar i Järvsö, är lika entusiastisk över lilla Långvind, som han inte hade en aning om var det låg.

– Långvind är fantastiskt. Det är så opretentiöst att spela här. Man blir en del av publiken. Det var som att spela hemma i vardagsrummet, säger han.

Kommer du tillbaka?

– Absolut. Jag kommer gärna tillbaka ensam en kväll på Bränneriet, säger en mycket entusiastisk Tommy Nilsson.

Erik Brodén myser över sina fyra framträdanden på Bränneriet i Långvind under juli. Han har tio framgångsrika år bakom sig med Musik på Vallen i Delsbo. Nu ser han Långvind som en annan fast punkt i sommartillvaron.

– Det är helt underbart att spela i Långvind. Jag kom in på ett bananskal här. Långvind kompletterar Delsbo och lockar nytt folk från Söderhamn och Hudiksvall till mina spelningar, säger han till Langvind.com.

Erik har redan börjat planera nästa sommar i Långvind – och Delsbo.

– Jag har bra artister på gång till Vallen och Långvind nästa sommar, säger han och passar på att göra reklam för nästa torsdag på Vallen med en ”himla massa hemliga gäster, som blir en rolig blandning”.

Två hemliga artister av rang är redan klara till sommaren 2010, vilka vill han dock inte säga. Men att det blir en fortsättning på Bränneriet i Långvindsbruk råder det inget tvivel om.

Erik Brodén och hans hemliga artister älskar Långvind. Kolhusets scen i Långvind är något helt annat än de stora, opersonliga scenerna de brukar spela på.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv