Boka boende på Kungsgården Långvind!

Uppsving för bröllop i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds kapell har fått ett uppsving för bröllop. Tre vigslar är bokade i brukskapellet i sommar – mot inga sommaren 2008 och 2007. Lördagen den 26 juni blir det två bröllop samma eftermiddag. I augusti finns också en vigsel inbokad.

Hösten 2008 var det vigsel och dop vid ett och samma tillfälle i kapellet, men alltså ingen vigsel under sommaren.

– Det är en glädjande utveckling att kapellet blir använt för högtider som vigslar. Vi hoppas intresset håller i sig och att vi också får flera dop i kapellet, säger Pärlennart Larsson, ordförande i Långvinds kapellförening, till Langvind.com.

Han har fått flera förfrågningar om vigsel och dop, som gör att han ser optimistiskt på framtiden.

Det finns också en förfrågan om att använda Långvinds gamla smedja som borgerlig bröllopslokal. Smedjan ligger till vänster direkt efter bron på väg in till Långvindsbruk. Smedjan har inte varit i bruk på många år och är inte i skick att bara flytta in i. Hur det går med detta tänkta bröllop vet inte Langvind.com.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv