Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvind får enkelt vandrarhem

Print Friendly, PDF & Email

Långvindsbruks gamla brandstation står redo att ta emot turister. Brandstationen i det lilla brukssamhället har länge stått upprustad men oanvänd. Nu har den blivit ett enkelt vandrarhem med tolv sängar.

– Vi erbjuder en sovsal, ett enklare vandrarhem, för skolklasser, motorcykelgrupper och andra som vill ha enkel övernattning, säger Mats Persson, förvaltare på Långvinds bruk, till Langvind.com.

Brandstationen har inte, trots sin historiska funktion, vatten indragen. Den som tar in på brandstationen får använda toalett, dusch, bastu, kök och tvättstuga i den närbelägna servicebygganden, som också betjänar Café Bränneriet, gästhamnen och campingen.

Långvind erbjuder inte bara boende i brandstationen. Det finns sedan tidigare enklare boende i ett rum i Snickeriet med en smal dubbelsäng och översäng, i ytterligare ett rum i Snickeriet med två separata sängar och i lilla Pim-Pim-stugan bredvid brandstationen med en smal dubbelsäng.

Långvinds herrgård erbjuder inkvartering med hög standard i fyra rum med åtta båddar. Kungsgården tillför till hösten ytterligare fyra rum med hög standard.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv