Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvindsbruk får gästhamn

Print Friendly, PDF & Email

Nu har Långvindsbruk fått en efterlängtad gästhamn. Sedan drygt en vecka ligger en pontonbrygga snett ut från land, öster om gamla ångbåtsbryggan och röda hamnmagasinet.

Bryggan är rejält tilltagen, 16,5 meter lång och 2,4 meter bred, och lätt att lägga till vid. I början av Kristi himmelsfärdshelgen låg en stor segelbåt vid bryggan.

Gästbryggan ska göra det lättare för båtturister att sätta kurs mot Långvindsbruk, Café Bränneriet, Långvinds kapell, Långvinds herrgård och sommaraktiviteter knutna till dessa ställen.

Mats Persson, förvaltare på Långvinds bruk, tror att gästhamnen kommer att locka flera besökare och öka Långvindsbruks attraktionskraft. Sedan gammalt har Långvindsbruk en campingplats och småbåtshamn med fasta bryggplatser, där brukets gamla malmkaj tidigare låg, söder om ångbåtsbryggan och den nya gästhamnen. För både båt-, bil-, cykel- och vandringsbesökare finns en servicebyggnad med toalett, dusch, bastu, kök och tvättstuga. För den som vill stanna över natten finns flera inkvarteringsmöjligheter.

Långvindsbruks gästhamn välkomnar nu besökare med en tydlig STF-skylt som säger ”gästhamn”. Närbelägna Borka och Skärså har visat hur den lokala samhällsutvecklingen kan ta fart med hjälp av restaurang, gästhamn och camping. Nu finns detta också i Långvindsbruk, men det viktiga tillägget att övernattningsalternativen här är flera.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv