Pub med musik och dans

Tillställningen den 10 augusti 2024 i Kolhuset, Långvind på Hälsingekusten, blir av. Men istället för konsert med Monica Törnell och Lasse Holm, blir det musik med dans och pub i Kolhuset – dock inget band.

Arrangören, Malmkajen AB, vill inte att en lördag i början av augusti ska gå förlorad. Så det blir pubafton med musik och dans. Evenemanget finns på Facebook Evenemang och Långvind.com:s kalender.

– Vi har ett litet dansgolv under tak i Kolhuset. Vi bjuder på blandad musik att dansa till, säger Jonny Eriksson, Malmkajen AB.

Kolhuset är öppet med mat, öl, vin, cider och alkoholfria alternativ från klockan 17 lördagen den 10 augusti. Dansen kommer igång lite senare. Baren stänger klockan 22.

– Vi serverar pajer av olika slag, hamburgare, sallad och drycker med och utan alkohol, berättar Agneta Bengtson på Malmkajen AB.

En extra krydda blir veteranfordon, hoppas Jonny Eriksson, nybliven ägare till en Cadillac från 1949. Hans kollega i Malmkajen AB, Patrik Ekman, är än mer nybliven ägare, till Pontiac Tempest 1967.

– Ta gärna med och visa upp era veteranbilar och veteranmotorcyklar, säger Jonny Eriksson.

För chaufförer och andra finns flera alkoholfria drycker att välja mellan.

Bilden är från sommarens Allsång på Bruket, som var en stor framgång fyra onsdagar i juli. Dansgolvet blir på Kolhusets kortsida, till höger på bilden.

Text och foto:
Jörgen Bengtson