Till salu:
Långvinds bruksmiljö

Långvinds centrala bruksmiljö är till salu, med utbudspriset 2,5 miljoner kronor. I dag annonserar mäklaren Carlsson Ring ut fastigheten, som ägaren Holmen Skog Mitt AB precis styckat av från stamfastigheten.

Fastigheten omfattar byggnader med mark i den centrala bruksmiljön i sydöstra Enånger som Bränneriet, Stångjärnsmagasinet, Kolhuset, Snickeriet/måleriet med två vandrarhemsrum och museum, ladugården med sidobyggnader och garaget med servicehuset.

Fastigheten uppgår till 25 560 kvadratmeter och omfattar cirka tio byggnader beroende på hur man räknar. Fastigheten gränsar i väster till brukskapellet, i söder till herrgården och vägen/stigen mellan Gnisterhuset och Bränneriet/Kolhuset, i öster mot vägen över Långvinds ström och nya förvaltarbostaden och i norr till Holmens marker norr om ladugården.

Det blir visningar av fastigheten lördag 3 september och måndag 5 september.

Ansvarig mäklare är Johanna Falck, Hudiksvall, som vi pratar med vid första annonsdagens slut.

Vilket intresse finns det för att köpa en central del av Långvinds bruksmiljö?

– Inte märkt av något ännu.

Vad önskar du för köpare?

– Det borde bli någon som vill göra en levande verksamhet som kafé- och restaurangverksamhet.

När räknar du med att avsluta försäljningen?

– Det beror helt på hur den tas emot. Om det blir många spekulanter kan det bli avslut i september, men om det blir få intressenter kan det bli långbänk.

Finns det även intresse för andra försäljningar i området som Långvinds herrgård?

– Nej, inte som jag hört.

Jörgen Bengtson