Chans på
svamp i Långvind

Vill du få en minnesvärd svampexkursion?

STF Kungsgården Långvind har svampexkursion 3 och 4 september, klockan 10–15, med svampkonsulent Monica Svensson, Bollnäs.

På svampexkursionen – svampkursen – plockar vi matsvamp, studerar övrig svamp, lär känna förväxlingssvamp och lär oss om svampens betydelse för natur och ekologi. Svampexkursionerna är på Långvinds marker, Enånger, eller i dess närhet.

I priset 795 kronor per person och dag ingår exkursion, lunch och kaffe/te med kaka. Anmälan snarast, dock senast 1 september, till info@langvind.com eller 070-660 55 60.

Bilden visar Monica med två nöjda svampplockare 2018.

Läs mer om svampexkursionen här!

Svamppaket är ett trevligt alternativ, för den som vill bo en helg på Kungsgården Långvind och kombinera det med en svampexkursion. Svamppaketet omfattar måltid på fredagskvällen, två övernattningar, två frukost med guldkant, svampexkursion med lunch samt personlig guidning av Långvindsbruk. Läs mer om svamppaket här!

Text och foto:
Jörgen Bengtson