Granithyllor tar
plats på Kungsgården

Kungsgården Långvind har fått massiva hyllor av granit i badrum och toaletter, där det tidigare varit trähyllor.

– Vi vill ge även våra badrum och toaletter karaktär och mer hållfast materiel på hyllorna. Därför har vi bytt ut trähyllor till granit, säger Agneta Bengtson på STF Boende och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind.

Granithyllorna kommer från Stenhuggarn i Bergsjö, som är Hälsinglands enda större stenhuggeri.

Alla Kungsgården Långvinds rum är personligt inredda med gamla möbler, originalkartor från svensk stormaktstid och konstnärlig utsmyckning. Badrum och toaletter har – av förklarliga skäl – inte fått samma personliga stil. Här dominerar kakel, klinker och sanitetsporslin.

– Nu har vi fått lite mer personlig prägel även på badrum och toaletter, där vi tidigare haft trähyllor som inte åldrats väl. Med graniten får vi både lyster, kvalitet och personlighet i våra våtutrymmen, säger hon.

Granithyllorna gör tjänst på flera ställen. På bilden ser vi granithyllorna på gästtoaletten i huvudbyggnaden på Kungsgården Långvind, med flergångshanddukar i tyg och fat att placera använda handdukar på.

Text och foto:
Jörgen Bengtson