Tankstation öppnar
på Ångersjöns rastplats

I dag öppnade Smart en tankstation på Ångersjöns rastplats. Den är en i raden av nya, små tankstationer, där nya aktörer kliver in på marknaden: Smart, Tanka, Qstar – som också äger Bilisten och Pump – Dalvik Oil, Börjes tankcenter, Runes bensin och Oljeshejkerna Johnsson.

Borka fick sin tankstation den 16 juni 2009 sedan Uno-X-stationen gick i graven 2008. I och med macken på Ångersjön har Enånger fått två tankstationer.

Smarts stationer bygger på enkla enheter, som är lätta och snabba att etablera. Tankarna för bränslet är dubbelmantlade, vilket ger hög säkerhet och miljövänlighet. Det går att tanka på stationerna med vanligaste betalkort som Mastercard och Visa.

Mackarna har både bensin, diesel och ett miljöbränsle – dock inte el.

Smart är Göteborgsbaserat och har också flertalet av sina tankstationer på Västkusten. Totalt har Smart 27 tankstationer för personbilar och två för tunga fordon i Sverige i dag. Ambitionen är att öppna 100 tankställen och ”genom enkla och miljövänliga tankstationer bli en ledande leverantör av bränslen till svenska folket”.

Bilden på tankstationen på Ångersjöns rastplats är från den 29 maj 2021.

Långvind.com har tidigare skrivit om tankstationen på Ångersjöns rastplats: Tankställe till Ångersjön (27 maj 2021).

Text och foto:
Jörgen Bengtson