Kafé på Kungsgården
blir ”Mat & dryck”

Kungsgården Långvind lanserar i dag en ny meny. Samtidigt byter ”Kafé Kungsgården Långvind” namn till ”Kungsgården Långvind Mat & dryck”.

Vi vill markera att vi är en riktig restaurang, inte bara ett kafé, men vi fortsätter att vara det för enbart våra boendegäster, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Vad är nyheterna?

– Vi har en helt ny rätt, kallrökt lax, potatis med brynt örtsmör, sparris och sallad. Vi har också två nya pastarätter, med och utan schwarzwaldskinka. Vår paradrätt, lammfilé med klyftpotatis, fortsätter att vara den mest populära, säger Agneta Bengtson, till Långvind.com.

Hur är det med förrätterna?

– Här finns en nyhet, rostade rödbetor med senapskräm, crostini, hemgjord färskost och sallad. Vi har behållit två klassiker, charktallrik och ostassiett, och den populära surdegsbröd med gratinerad getost. Vi har även smörgåsar, som fungerar som lättare rätter, där en nyhet är laxsmörgås, säger hon.

Och efterrätterna?

– Här fortsätter vi att turnera svensk vaniljglass med olika tillbehör plus pannkaka och chokladbitar med marsipan, säger Agneta Bengtson.

Kungsgården Långvind startade sin restaurangverksamhet för fem år sedan. Nu växlar man upp verksamheten. Alla rätter finns på en ny meny.

– Vi har flera spännande rätter och kommer snart att introducera vår nya dryckeslista. säger Agneta Bengtson.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 3 juni 2021